Radio in de 21e eeuw (1)

Het wereldnieuws kunnen we in Australië goed volgen. We lopen alleen vaak wat achter wat het nieuws betreft. Wij slapen namelijk tijdens de dag in Europa. En het nieuws uit de VS op TV is vaak al minstens 12 uur oud wanneer we het voor het eerst zien. Maar ja, we leven dan ook aan de andere kant van de wereld…

Draagbare radio

Draagbare radio

’s Avonds voor het slapen gaan luisteren wij vaak naar BBC Worldservice via ABC News Radio op de Middengolf en ’s ochtends krijgen we dan het lokale nieuws via deze nationale zender met daarin het weer, de verkeerssituatie en het laatste Aussie nieuws.

Werkend voor een Korte Golf-station merk ik hoe in deze tijd van internet een draagbare radio nog steeds heel bruikbaar is als je op de hoogte wilt zijn van het laatste wereldnieuws. Vooral als je geen verbinding hebt met het internet.

In afgelegen gebieden waar wij ons op richten bij HCJB Radio is dat vaak alleen mogelijk via Korte Golf-radio. Daarom ben ik dankbaar dat ik een schakeltje mag zijn in het uitzenden van gezondheidstips en programma’s die mensen Engels leren spreken, naast het nieuws dat God van mensen houdt.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s