Oliebollenrecept

Zelfgemaakte Oliebollen

Zelfgemaakte Oliebollen

Vandaag is een rustige dag voor ons. Er is wel wat werk bij de radio maar vanmiddag ben ik gelukkig vrij.

Rebeca maakt altijd heerlijke oliebollen op oudjaarsdag.

Als je nog geen recept hebt is onderstaand recept een aanrader!

Op de foto: oliebollen met dit recept gemaakt op Aruba.

Oliebollenrecept (voor ongeveer 30 oliebollen):

Ingrediënten:

  • 500 gram bloem
  • 4 a 5 dl melk
  • 25 gram gist
  • theelepel zout
  • 200 gram rozijnen
  • een beetje kaneel en nootmuskaat
  • zonnebloemolie

Bereiding:

  1. Voeg de bloem samen met de lauwe melk, de gist, het zout, het kaneel en de nootmuskaat en kneed het tot deeg.
  2. Voeg nu de gewassen en gedroogde rozijnen toe aan het deeg. Het geheel goed vermengen.
  3. Nu moet het deeg ongeveer een uur rijzen in een plastic schaal afgedekt door een theedoek en in de buurt van de verwarming. (Tussentijds even controleren om te zien of het deeg rijst).
  4. Verwarm de zonnebloemolie goed en nu kun je met twee lepels deegballen vormen.

Tip: Voordat je begint houd je de lepels even in het hete vet; hierdoor laten de deegballen makkelijk los.

Eet smakelijk en een prettige jaarwisseling!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s