Nieuwe president HCJB Global

Wayne Pederson

Wayne Pederson

Wayne Pederson is op 1 november 2008 aangetreden als HCJB Global’s nieuwe president. Hij vervangt David Johnson, die aftrad in juni 2008 na zeven jaar trouwe dienst.

Voor wie nog nooit van deze Amerikaanse zendingsorganisatie gehoord heeft, het volgende: HCJB Global verzorgt al 77 jaar Kortegolf-uitzendingen voornamelijk naar Latijns-Amerika en Azië en heeft twee ziekenhuis opgezet die ze runt in Ecuador. De twee eigen zenderparken voor de Korte Golf staan in Pifo, Ecuador en in Kununurra, Australië.

Radio is niet een nieuw medium voor Pederson, hij zegt dat we in deze 21e eeuw meer dan ooit met elkaar verbonden zijn als wereldbevolking, en dat zorgt ook voor nieuwe mogelijkheden voor het verspreiden van de Blijde Boodschap.

Wayne Pederson zegt: “We willen de nieuwe technieken die onderdeel uitmaken van het internet gebruiken zoals streamen en podcasten, net als de sociale netwerken als Facebook en YouTube om ons ervan te verzekeren dat we nieuwe media gebruiken om nieuwe generaties te bereiken met het Evangelie.”

“Om dat te kunnen doen hebben we niet alleen die nieuwe technieken nodig, we hebben ook jongeren nodig die weten hoe het Evangelie te verkondigen met gebruik van deze nieuwe technieken.”

“Mijn passie is te zien dat mensen Jezus leren kennen” Pederson zegt verder: “Mijn focus om dat te bereiken is altijd het gebruik van de massamedia geweest. Alhoewel, bij het ouder worden, heeft God mijn hart gevoelig gemaakt voor de fysische noden van mensen wereldwijd. Door het combineren van HCJB Global Voice (de radio-afdeling) met HCJB Global Hands (de gezondheidszorg-afdeling), kunnen we Gods liefde laten zien op heel praktische manieren. Dit soort zorg opent deuren om de grote geestelijke waarheid met mensen te delen dat God niet alleen geïnteresseerd is in de eeuwige redding van de mens, maar ook in haar welzijn in dit leven.”

“Wayne Pederson heeft een groot hart voor zending, en hij is intiem betrokken bij HCJB Global”, zegt Glen Adams, het HCJB bestuurslid die de commissie leidde die Pederson uitkoos. “Hij is een bijzonder leider met vele jaren ervaring in christelijke radio. Daarnaast komt hij ons versterken op een belangrijk moment in het bestaan van onze bediening, en hij brengt ons een visie die ons uit zal dagen in de maanden en jaren die voor ons liggen om de stem en handen van Jezus te zijn.”

Voordat hij deel uitmaakte van HCJB Global was Pederson vice-voorzitter van Moody Broadcasting, uitvoerend directeur van de Christian Music Broadcasters, president van de Mission America Coalition en president en voorzitter van de National Religious Broadcasters in de VS.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s