Radio in de 21e eeuw (2)

Misschien heb je het al gehoord. Er komt weer een nieuwe bedreiging bij voor lokale en landelijke radiostations, het komt tot stand door een samenwerking tussen miRoamer, een bedrijf hier in Melbourne en het Duitse bedrijf Blaupunkt, zo meldde de melbournse krant The Age afgelopen zaterdag.

Proto-type van de Internet Radio

Proto-type van de Internet Radio

Het resultaat van deze samenwerking is de eerste echte Internet-autoradio. Het apparaat wordt gepresenteerd op de Computer Electronics Show in Las Vegas aanstaande donderdag.

Het apparaat wat internettoegang toevoegt aan AM/FM radio’s, zal automobilisten toegang geven tot de duizenden radiostations die  hun uitzendingen wereldwijd streamen via het internet.

De techniek zal op den duur ook beschikbaar komen voor elk apparaat met toegang tot het internet, zoals iPhones, smartphones, GSMs met 3G, stereos en laptops met wifi-verbinding.

Het hoofd verkoop van miRoamer, Robert Demian, zegt: “We willen in de toekomst ook samen gaan werken met vliegtuigmaatschappijen die hun passagiers het gebruik van internet aanbieden tijdens hun vluchten.”

De premiere voor de invoering van internet-autoradio staat gepland voor Europa. Demian zegt ook dat Blaupunkt de internet-autoradio klaar verwacht te hebben voor installatie in BMW- en Mercedes-Benz-modellen tegen het einde van 2009.

Als iemand die al jaren bij de radio werkt vind ik dit mooi nieuws. Maar wat denk jij, zou internet-autoradio toekomst hebben?

Update donderdag 8 januari 2009:

Kijk hier voor het laatste bericht in The Age (in het Engels!) met daarbij de foto van het proto-type.

Advertenties

One thought on “Radio in de 21e eeuw (2)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s