Sportzomer in Australië

Hier in Melbourne begint vandaag de Australian Open. Nederlanders doen er helaas niet aan mee dit jaar. We hopen nu dus dat er Aussies winnen, of één van de vier Belgen die meedoen!

Alle hoop van de Australiërs voor een nieuwe tennis-ster is in ieder geval gevestigd op de 16-jarige Bernard Tomic. Deze Aussie werd geboren in Duitsland en is van Kroatische komaf. Velen zien in hem een nieuwe belofte voor het Australische tennis á la Lleyton Hewitt, zo staat ook in de Engelstalige Wikipedia te lezen.

Maandagavond om 19:30u begint het in Melbourne Park, dat is bij jullie in Nederland 09:30u maandagochtend. Hier is het live te volgen via Channel 7, één van de reguliere tv-stations met commentaar van o.a. Jim Courier.

Het is dus tijd voor de Australische Sportzomer want er is ook de Tour Down Under die gisteren begonnen is met de spraakmakende terugkeer van Lance Armstrong in het wielercircuit.  De deelnemende Nederlanders zijn: Stef Clement, Mathew Hayman, Jos van Emden (heeft alle etappes keurig op z’n site staan!), Rick Flens, Tom Leezer en Kai Reus (allen Rabobank) en Wim Stroetinga (gisteren tweede in Adelaide!) van de Milram-ploeg zijn de deelnemende Nederlanders zo meldt het Wieler Magazine. Alle Nederlanders een succesvolle week gewenst tijdens de Tour! Mocht je er niks van zien in Nederland dan kun je op deze site samenvattingen in het Engels zien.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s