Aardschok treft Melbourne

Terwijl de bosbranden onder controle zijn (hoewel ze nog wel branden), hadden we hier vanavond een andere typische ervaring.

We hebben vanavond een aardbeving gevoeld om 20:50u plaatselijke tijd (10:50u in Nederland en België). Nu hebben wij dat wel vaker gevoeld in Costa Rica, maar hier was het uniek.

Twitter was de eerste die het meldde en vele Melburnians lieten weten voor het eerst van hun leven zoiets te voelen. Iemand was 30 minuten later nog geschrokken en een andere Twitteraar schreef dat hij dit nu van zijn lijst kon schrappen van dingen om te doen “before you die”.

Epicentrum van de aardbeving (Bron: Google Maps)

Epicentrum van de aardbeving (Bron: Google Maps)

Gelukkig zijn er geen meldingen van slachtoffers of schade. Een Twitteraar meldde zojuist dat het een aardbeving was met het epicentrum 5 km ten westen van Korumburra in Victoria (zie pijl op bijgaand kaartje). De aardbeving had een kracht van 4.6 op de schaal van Richter.

Rebeca en ik schrokken ook van de schok, omdat dat hier dus eigenlijk nooit gebeurd. Melbourne is weer een ervaring rijker, maar we hopen dus maar dat het hierbij blijft.

Verder maken we het prima en we zien uit naar een lang weekend met maandag de Australische Dag van de Arbeid.

‘k Zal van het weekend zeker nog een blog proberen te schrijven.

—————————————–

Update: Een aardschok wordt eens in de 20 jaar gevoeld in Melbourne eo, zo meldde ABC Radio (de Aussie NOS) vanmorgen, zaterdag.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s