Trots op de Koningin

Gisteravond was het hier in Australië rond kwart voor 9, toen ik via Twitter van journalist Francisco van Jole (@2525) doorkreeg wat er aan de hand was in Nederland. De NOS had zichtbaar problemen de beelden door te geven via Hilversum aan de halve wereld. Radio 1 werkte echter prima! Wat een triest einde aan een tot op dat moment mooie, stralende Koninginnedag, zoals ik al van mijn moeder had gehoord.

Koningin Beatrix. Foto: (cc) Eric de Leeuw (Flickr)

Koningin Beatrix. Foto: (cc) Eric de Leeuw (Flickr)

Op het werk had ik gisteren verteld dat het in Nederland Koninginnedag was. Vanmorgen wisten twee collega’s me direkt te vertellen wat er was gebeurd.

We mogen als Nederlanders heel blij zijn met zo’n echte Koningin. Wat was ze aangedaan, en wat onwerkelijk op een dag die zo vrolijk begonnen was. Koningin Beatrix heeft altijd al een bijzondere funktie, omdat ze boven de partijen in Nederland staat. Gisteren reageerde ze op een bijzondere manier en ze dacht uiteraard vooral aan de getroffenen, terwijl ze toch zelf het doelwit was, samen met haar gezin. Koningin Beatrix: Wat moedig van u het Nederlandse volk te woord te staan en anderen te bemoedigen, terwijl u zelf bedreigd werd!

De koningin zette anderen duidelijk op de eerste plaats, terwijl het toch haar verjaardagsfeest was wat bruut aan zijn onverdiende einde kwam. Ze bracht in praktijk wat Paulus, de eerste zendeling, in de Bijbel schreef: “Acht in alle bescheidenheid de ander belangrijker dan uzelf.” We mogen als Nederlanders oprecht dankbaar zijn voor zo’n Koningin en haar familie. Laten we niet vergeten voor haar en haar gezin te blijven bidden evenals voor alle slachtoffers en hun familie en vrienden!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s