Gebruik internet

Via internet kunnen we tegenwoordig van alles doen en voor het overgrote deel nog gratis ook. Je kan bloggen via WordPress, je foto’s bijhouden via Flickr, je e-mail doen via GMail, je contacten bijhouden via Hyves en Facebook en natuurlijk micro-bloggen via Twitter.

Wat mij echter opvalt is dat de meeste mensen er eenvoudigweg de tijd niet voor hebben of -misschien- nemen. Als puntje bij paaltje komt ontbreekt het meestal aan een thema, of inspiratie en uiteindelijk inhoud.

Toch geloof ik dat we allemaal wat te zeggen hebben waarmee we elkaar kunnen helpen, en het is naar mijn idee bijzonder dat dat tegenwoordig kan. Daarom daag ik je ook uit te overwegen hoe gebruik te maken van deze mogelijkheden in ouw unieke situatie, zodat je netwerk zich uitbreidt. Of je nu bij een krant werkt of als leraar op school, of als automonteur, er is altijd wel iets waarmee je anderen helpt of anderen die je kunnen helpen. Begin met bloggen bijvoorbeeld, en je zult merken dat het je ook helpt je ideeën uit te werken.

Voor ons als zendingswerkers bij een Internationaal radiostation is het speciaal dat we jullie op de hoogte kunnen stellen van ons leven, en dat we dat heel snel kunnen doen, zodat het vaak overkomt als: Ondertussen in Australië. Vooral GMail is handig als je regelmatig ergens anders je e-mail checkt. Ook kun je daarmee speciale verzendlijsten (groepen) opstellen voor bijvoorbeeld een nieuwsbrief. Voor ons werkt dat heel handig. Ook hebben we gemerkt dat we dankzij WordPress eigenlijk geen website nodig hebben.

Wat is jouw favoriete applicatie op internet?

Advertenties

2 reacties op ‘Gebruik internet

  1. Beetje late reactie – sorry… Blogs en tweets schrijven is nog niet het moeilijkste (dat gaat me gemakkelijk af) – blogs van anderen bijhouden: dat lukt niet altijd!

    Gmail is top. Erg gemakkelijk en betrouwbaar. Recent was er een storing en dan zie je pas hoezeer je aan deze gratis service gewend en gehecht bent geraakt. Bloggen op WordPress bevalt ook goed en via de tweets kun je mooi laten weten waar je mee bezig bent en over schrijft.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s