DRM Digitale Korte Golf Radio

DRM Digitale Korte Golf Radio wordt in de toekomst ook toegepast door India en Rusland, zo hebben de landen in maart en april besloten. Met een bevolking van bijna 1,3 miljard mensen in de twee landen zal dit bijdragen aan de acceptatie van DRM wereldwijd.

DRM: Digital Radio Mondiale

DRM: Digital Radio Mondiale

Ook HCJB Australië zal in de toekomst in DRM gaan uitzenden. Het feit dat India en Rusland de techniek gaan gebruiken, betekent ook dat er binnenkort goedkopere en betaalbare DRM Radio’s op de markt komen. Je kunt dan naar stoorvrije Korte Golf-zenders luisteren. En onderweg door Europa kun je genieten van bijvoorbeeld mooie klassieke muziek op de Korte Golf zonder dat je de frequentie van je auto-radio hoeft te veranderen! Over zo’n auto-radio schreef ik in januari deze blogpost.

Het uitzenden in DRM vergt ook duidelijk minder electriciteit wat de hoge energiekosten van Korte Golf uitzendingen zal drukken. Het was wachten op grotere landen die deze techniek zouden willen introduceren, maar nu dit een feit is, lijkt de introductie van Digitale Korte Golf Radio een kwestie van tijd. Een mooie tijd om mee te maken, de vaak onzuiver klinkende Korte Golf radio’s en tevens de Midden Golf zenders, zullen binnen een aantal jaar heel helder klinken!

Persoonlijk zou het me trouwens niets verbazen als in de toekomst digitale radio (FM, AM en Korte Golf) standaard wordt geïntegreerd in mobiele telefoons.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s