Binnenkort: Goedkope DRM-radio’s

De Nationale Vereniging van Korte Golf Radiostation (NASB) in de VS zegt dat het belangrijk is dat er betaalbare “Digital Radio Mondiale”-ontvangers op de markt komen.

Tijdens de onlangs gehouden jaarlijkse conferentie heeft de NASB een voorstel aangenomen die de makers van radio-toestellen aanmoedigt DRM-radio’s te gaan maken. De DRM-techniek maakt digitale korte golf-uitzendingen mogelijk, waardoor de kwaliteit minstens zo goed wordt als FM-radio. Ook HCJB Australië plant om in de toekomst ook in DRM te gaan uitzenden.

Bestaand DRM-model wat vanaf juni ook in massa geproduceerd zal gaan worden

Bestaand DRM-model wat vanaf juni 2009 ook in massa-productie gaat

Na de introductie van professionele DRM radio’s en een versie die via software op een computer draait, hoopt de DRM Groep nu op een model voor de gewone consument. Het voorstel van de NASB sprak tevens lovend over de bereikte doelen van de groep en van fabrikanten tot nu toe. Maar er werd bij vermeld dat veel modellen een prijs hebben die “onbetaalbaar is voor consumenten in Afrika, Azië, en andere landen buiten Noord Amerika en Europa.”

Allan McGuirl Jr. van Galcom International, een Canadees bedrijf dat radio’s met een vooraf vastgestelde frequentie maakt voor veel religieuze radio-stations, kondigde op de NASB-conferentie op 8 mei 2009 aan dat hun technici bezig zijn met de ontwikkeling van een goedkope en eenvoudig te bedienen DRM-radiotoestel. De NASB zegt dat er nog geen verdere gegevens beschikbaar zijn. We houden jullie op de hoogte.

Bron: RadioWorld

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s