Ziekenhuis Vozandes van HCJB

Ziekenhuis gaat voorop bij de bestrijding van de Mexicaanse griep

Ecuador (MNN) – Het ziekenhuis “Vozandes” in Quito van HCJB Global Hands vervult een leidinggevende rol bij het voorkomen van een uitbraak van de Mexicaanse griep.

Zendingsarts dr. Richard Douce is een specialist op het gebied van besmettelijke ziektes en een expert op het gebied van griep in Ecuador. Samen met de Ecuadoriaanse arts dr. Wilson Chichaiza heeft Douce in de afgelopen negen jaar bijgedragen aan onderzoek van een medicinaal laboratorium van de Amerikaanse Marine in Lima, Peru om informatie te verzamelen omtrent griepgevallen bij ziekenhuis “Vozandes”.

Ziekenhuis “Vozandes” heeft ook geholpen bij het opzetten van een registratie-systeem voor het vastleggen van griepgevallen bij ziekenhuis “Benificiencia” in Guayaquil, het grootste ziekenhuis van Ecuador. De verzamelde gegevens hebben de twee dokters in staat gesteld om twee soorten griep uit elkaar te houden – een goede voorbereiding voor het vaststellen van mogelijke gevallen van Mexicaanse griep in Ecuador.

“Het doel is de verspreiding van de ziekte te voorkomen en zo tijd te winnen om een vaccin te kunnen ontwikkelen,” zo legt Chicaiza uit. Het ziekenhuis “Vozandes” heeft een hele voorraad Tamiflu, een antivirus-medicijn dat de Mexicaanse griep helpt bestrijden, en geeft mondkapjes aan patienten die het ziekenhuis verlaten. Alle patienten waarbij de Mexicaanse griep vermoed wordt zal worden geisoleerd.

Het ziekenhuis voert tests uit om te zien welke griep-variant de patienten hebben, deze tests duren slechts tien minuten. Ook worden bloedmonsters gestuurd naar het Amerikaanse Marine laboratorium in Lima gestuurd, maar ook naar het Centrum voor de controle op ziektes van de VS en de Wereldgezondheidsorganisatie.

“We dachten dat de wereld was voorbereid op een griep-pandemie, maar we hebben ons hierbij gericht op de vogelgriep”, zo zegt dr. Douce. Hij voegt hieraantoe dat hij drie redenen heeft om bezorgd te zijn over de recente uitbraak van de Mexicaanse griep: de uitbraak vindt plaats buitenom het griepseizoen, het komt bij meer jongvolwassenen voor dan normaal gesproken het geval is; en het griepvirus is snel van continent naar continent gegaan.

Bidt aub dat het werk van ziekenhuis “Vozandes” zal helpen bij het verspreiden van de Blijde Boodschap in Quito’s medische gemeenschap, onder grieppatienten en tevens onder internationale organisaties en medische experts.

Bron: Mission Network News

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s