Internet-gebruik wereldwijd

Bij de radio willen we internet meer gaan inzetten. Dinsdag a.s. hebben we een vergadering waarin we de mogelijkheden hopen te bespreken.

Bezig met het uitmonteren van een programma

Bezig met het uitmonteren van een programma

Mijn oog viel vandaag in de bibliotheek op een blad waarin vermeld werd dat in 2012 de webgebruikers in Azie, inclusief 490 miljoen Chinezen het drievoudige zullen zijn van de internetgebruikers in de Verenigde Staten en de bevolking van India wordt het derde grootste land online qua gebruikersaantallen. Het internet van de toekomst, zo werd vermeld zal waarschijnlijk worden beheerst door een mix van websites in het Engels, Mandarijn, Hindi, Portugees en Russisch.

Ook stond er in het artikel dat het internetverkeer met 50% per jaar toeneemt. Een het streamen van video en muziek groeien daarbij het snelst. Tegelijkertijd zijn het de verschillende talen die het internet opdelen.

Tot slot viel het me op dat in 2008 72.5% van de Amerikanen internet gebruikten, en slechts 19% van de Chinezen. In aantallen personen wint China echter reeds ruim met 253.000.000 tegen 220.000.000 in de Verenigde Staten.

Het is een uitdaging te zien hoe wij onze programma’s kunnen aanbieden via internet aan onze luisteraars in Azie en de eilanden in de Stille Oceaan. We leven in bijzondere tijden, met digitale radio en tevens het streamen en podcasten via internet. Het is mooi deze ontwikkelingen van dichtbij mee te mogen maken.

Bron: New Scientist (voor het volledige dossier in het Engels)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s