Mexicaanse griep in Australië (1)

Een gezondheidsdeskundige zegt dat 10 tot 20 procent van de Australische bevolking de Mexicaanse griep zou kunnen krijgen voordat er een vaccin beschikbaar komt.

Er zijn nu meer dan 60 bevestigde gevallen van de Mexicaanse griep in het hele land en de federale minister van Volksgezondheid Nicola Roxon heeft gewaarschuwd dat Australiërs zich moeten voorbereiden op meer gevallen.

Maar de federale regering dringt er bij mensen op aan niet in paniek te raken over het snel toenemende aantal bevestigde gevallen.

Zes scholen zijn gesloten om de verspreiding van het virus te voorkomen; vier in Victoria en twee in Zuid-Australië.

Hoogleraar Raina MacIntyre van de Universiteit van New South Wales zegt dat het mogelijk een kwestie van weken is voordat Australië te maken krijgt met een epidemie.

“Het is duidelijk dat de Mexicaanse griep hier is gearriveerd, er zijn mensen die de Mexicaanse griep hebben, maar niet in de betroffen gebieden geweest zijn waar Mexicaanse griep heerst en ook niet in contact zijn geweest met reizigers”, zo zei ze.

“Het is inmiddels te laat, we moeten ons nu richten om er alles aan te doen wat we kunnen om de griep zo goed mogelijk te bestrijden totdat het vaccin over een paar maanden tijd beschikbaar is.”

Ms Roxon says medical experts in Australia have been able to study the way the disease has affected people in other countries. Ms Roxon zegt dat medisch specialisten in Australië het ziekteverloop elders hebben kunnen bestuderen.

Bron, voor meer info: ABC

———————————————

Persoonlijk denken we dat het niet zo’n vaart loopt. We hebben inmiddels wel onze gewone griepprik gehad. Vooralsnog lijkt het ons vooral te gaan om veel aandacht van de media, maar het gewone leven gaat zo het zich laat aanzien, voor de meesten gewoon door. Mochten er verdere ontwikkelingen zijn dan zullen we jullie proberen hier enigszins van op de hoogte te houden via dit blog. Maar vooralsnog is er dus geen reden voor bezorgdheid.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s