Mexicaanse griep in Australië (2)

“Beheersfase” in Victoria, ivm Mexicaanse griep

Victoria voert de strijd tegen de Mexicaanse griep op, zo zegt Victoria’s minister van Volksgezondheid Nicola Roxon.

De nieuwe zogenaamde “beheersfase” heeft als doel om de gevolgen in te perken, en heeft vooralsnog geen invloed op publieke evenementen en bijeenkomsten.

De vanavond te spelen rugbywedstijd tussen New South Wales en Queensland in Melbourne zal doorgaan, zo heeft mevrouw Roxon laten weten.

De staat Victoria is het hardst getroffen door de Mexicaanse griep, met zo’n driekwart van de meer dan 600 bevestigde gevallen in Australië.

“Wij hebben geen advies dat deze gebeurtenissen moeten worden gestopt,” zo vertelde mevrouw Roxon aan verslaggevers.

Er zijn nu 634 bevestigde gevallen van de griep in Australië, het merendeel daarvan in Victoria.

De nieuwe “beheersfase” zal Victoriaanse autoriteiten in staat stellen zich intensiever te richten op die mensen die het meeste risico lopen.

“Zo zal Victoria bijvoorbeeld testen kunnen uitvoeren in risicovolle instellingen zoals zorginstellingen voor ouderen, ziekenhuizen en bepaalde scholen. Dit zal bijdragen aan het identificeren van gevallen en het verlenen van steun,” zo zei mevrouw Roxon.

Het zal autoriteiten ook de mogelijkheid geven uitgebreidere tests uit te voeren op plaatsen waar mensen geweest zijn die een risico lopen op ernstige complicaties.

Antivirale middelen zouden kunnen worden toegediend aan mensen met menselijke varkensgriepachtige symptomen en hun familieleden en contacten.

Het alarmniveau zal van uur tot uur in de gaten worden gehouden, aldus mevrouw Roxon.

Bron en meer info: The Age

Advertenties

4 reacties op ‘Mexicaanse griep in Australië (2)

 1. Ahoi! Hou je gezond daar,hè! Niet te veel varkens en niet te veel kangoeroe… Overigens is het voor een Hollander aan deze zijde van de bol te denken dat er ergens Kangoeroe wordt gegeten een rare gedachte. Dat dóe je toch niet ;>) Maar ja, de wereld is rond.

  Overigens heb ik wederom een mooie luchtfoto van jullie gebruikt voor een gedicht. Een heerlijke bron van inspiratie! (voor soms moeilijke gedichten, hoor ik wel eens, maar blijf maar nadenken, hoor)

  Hartelijke groet uit het Hollandse, tot lezens, mates!
  Rob

 2. bettymeuwsen schreef:

  Hallo Rob, Hoe is het jullie vergaan met de mexicaanse griep. En zijn jullie ingeent met het vaccin? Wij staan nu op het punt om te worden gevaccineerd wij zijn alleen nu erg bang voor de eventuele bijwerkingen. Is daar iets van bekend bij jullie.

  Hartelijke groet Emiel en Betty uit Holland

 3. Emiel & Betty,

  Gerard hier. Wij hebben geen last gehad van de Mexicaanse griep. Inentingen waren er tijdens de Australische winter nog niet. Wij hebben alleen de gewone inenting tegen de griep gehad. Het virus lijkt tot zover vrij ongevaarlijk te zijn geweest in Australië. Bedenk dat ook aan de “gewone griep” jaarlijks mensen sterven. Over eventuele bijwerkingen van inentingen tegen het Mexicaanse griepvirus zijn ons niet bekend.

  Sorry voor dit late antwoord en een hartelijke groet!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s