Aan de andere kant…

Ook hier hebben we onze eigen versie van de Keukenhof!

Ook hier hebben we onze eigen versie van de Keukenhof!

’t Blijft een rare gewaarwording hier in Australië letterlijk de omgekeerde wereld te beleven. De koude wind komt uit het zuiden: vanaf de Zuidpool. Terwijl het bij jullie heel lang licht is, is het hier lang donker. Ook draait het kraanwater aan deze kant van de evenaar tegen de klok het putje in.

Toch zijn er ook aan deze kant van de wereld heel veel dingen hetzelfde. Mensen raken hun baan kwijt, er is de Mexicaanse griep, al lijkt dat mee te vallen wat betreft de ernst van het virus. Ook is er aan deze kant van de wereld veel nood. Als HCJB Global Voice, proberen we handen en een stem te geven aan die nood.

We willen mensen via Korte Golf-radio vertellen over de hoop die God ons aanbiedt, en tegelijkertijd mensen helpen met medische tips. Ook kunnen mensen in Azie via onze zenders dagelijks Engelse les volgen en programma’s horen met mooie verhalen van mensen die God in hun leven ervaren, op allerlei verschillende manieren. We hopen zo mensen met gebrokenheid in hun leven, nieuwe hoop te geven. En die hoop hebben we nodig, zo geloof ik, omdat we allemaal met die gebrokenheid te maken hebben.

Via Korte Golf bereiken we dagelijks velen in Azië en op de eilanden in de Stille Oceaan. Ook helpt onze organisatie op medisch vlak in Azie en bijvoorbeeld ook in Ecuador, waar we ziekenhuizen hebben. Op die manier willen we een stem en handen zijn die anderen helpen. Ons motto als HCJB Global is dan ook: “Be The Voice and Hands of Jesus”. We doen dat met vallen en opstaan, maar zijn dankbaar voor de mogelijkheden.

Op Twitter kun je @hcjb volgen en ook @hcjbaustralia , als je enigszins het Engels beheerst. De internationale website vind je op: hcjb.org

Advertenties

One thought on “Aan de andere kant…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s