Mexicaanse griep in Australië (3)

Victoria’s Minister van Volksgezondheid Nicola Roxon zegt dat drie van de 10 Australiërs die met Mexicaanse griep in het ziekenhuis liggen, op de intensive care liggen. Er waren vandaag rond het middaguur 1.762 bevestigde gevallen van varkensgriep in Australië, die bij elkaar goed zijn voor zes procent van het totaal aantal diagnoses wereldwijd, zo zei mevrouw Roxon.

Van deze gevallen zijn er 1.210 in Victoria, 191 in New South Wales, 116 in Queensland, 66 in West-Australië, 63 in Zuid-Australië, 53 in de ACT, 32 in Tasmanië en 31 in de Northern Territory. Hoewel een klein aantal mensen in het ziekenhuis terecht is gekomen na het oplopen van het virus, hadden deze mensen, aldus mevrouw Roxon, over het algemeen andere aandoeningen waardoor ze kwetsbaar zijn voor complicaties.

Minister Roxon (cc) Fernando de Sousa

Minister Roxon (cc) Fernando de Sousa

“De gevallen die in het ziekenhuis zijn opgenomen, zijn over het het algemeen mensen met bestaande kwalen of complicaties, zoals ernstig overgewicht en ademhalingsproblemen,” zo vertelde ze aan het Parlement.

De Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) heeft vorige week zijn wereldwijde Mexicaanse griepalarm tot het hoogste niveau opgevoerd, waarmee het virus tot een pandemie verhoogd werd. Australië’s alarmfase blijft op het tot nu toe geldende niveau, wat inhoudt dat geprobeerd wordt het virus binnen de perken te houden, maar Victoria, waar het merendeel van de gevallen zich bevindt, is in een aangepaste hogere alarmfase, de zogenaamde “beheersfase”.

“In Australië is de huidige aanpak van de Mexicaanse griep in overeenstemming met de WHO-aanbevelingen waarbij landen zich nu op moeten richten op de behandeling van degenen die ziek zijn, het geven van begeleiding aan mensen om zichzelf te beschermen, om zodoende nauw toezicht op de ziekte te kunnen houden en de maatregelen aan te passen aan de plaatselijke omstandigheden,” zo zei mevrouw Roxon. Ze zei dat de Australische autoriteiten de toegenomen verspreiding van de Mexicaanse griep nauw in de gaten houden, vooral onder mensen die geen contact met andere bekende bevestigde gevallen hebben gehad.

Recente gegevens leken erop te wijzen dat het merendeel van de gevallen buiten Victoria kon worden teruggevoerd op contact met besmette personen. “Maar dit is aan het veranderen en we zullen het nauwlettend in de gaten blijven houden in de komende dagen,” aldus mevrouw Roxon. Bovenstaande video van Nieuwsblad.be, geeft ook een duidelijke uitleg over wat Mexicaanse griep wel en niet is, en roept op niet te panikeren!

Bron: Herald Sun (krant)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s