Voorzichtig fietsen in Melbourne!

De binnenstad van Melbourne

De binnenstad van Melbourne

In Melbourne zijn veel minder fietspaden dan in Nederland. Je ziet hier dan ook fietsers op de rijweg, wat tot erg gevaarlijke situaties kan leiden. Zeker in de binnenstad met trams en veel auto’s en voeetgangers. Daarom gelden er vanaf vandaag nieuwe boetes voor fietsers in Melbourne.

In de afgelopen 20 jaar zijn hier twee voetgangers overleden ten gevolge van fietsers. Een 77-jarige fietser werd gedood in Mentone in 2006 door een fietser tijdens de controversiële Hell Ride. De andere voetganger overleed in 2000, toen ze werd aangereden door een fietser die door rood licht reed. De regering van Victoria werd aangezet tot actie nadat een wielrenner werd beboet voor slechts $ 400 (Euro 230) voor een botsing met dodelijk gevolg. De nieuwe maximale boetes in het kader van de nieuwe wetgeving voor fietsers, die vandaag in werking treden, zijn:

* $ 284 (Euro 160) of zeven dagen gevangenis als eigendom beschadigd wordt door een fietser en de bestuurder niet onmiddellijk stopt en hulp biedt.

* $ 13.610 (Euro 7.750) of 12 maanden gevangenis, of beide, voor gevaarlijk rijden.

* $ 681 (Euro 390) voor onzorgvuldig rijden.

* $ 68.052 (Euro 38.760) of vijf jaar in de gevangenis als een persoon overlijd of ernstig gewond raakt ten gevolge van aanrijding door een fietser die niet onmiddellijk stopt en hulp biedt.

Onder de oude wetgeving voor fietsers, konden fietsers alleen worden beboet tot $ 567 voor het rijden op een gevaarlijke, onzorgvuldige of roekeloze wijze. Alle sancties gaan vandaag in, behalve die voor het onzorgvuldig rijden, die wordt later dit jaar van kracht.

Wees maar blij met al die fietspaden in Nederland, maar wees voorzichtig met voetgangers!

Bron: The Age

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s