Larry Norman (1947-2008)

Met het overlijden van Michael Jackson heb ik nagedacht over andere artiesten die heel erg gemist zouden worden en als legendarisch zouden kunnen worden omschreven vanwege hun invloed op de pop- en rockmuziek. Vele namen kwamen bij ons boven: Phil Collins, Bono, Sting, Prince,  Madonna, Tina Turner, Mick Jagger, de leden van Abba. En dan mis ik uiteraard nog een heleboel namen. Maar alle genoemde mensen hebben een ander geluid laten horen, dan we gewend waren, en wat toegevoegd aan de tot dan toe bekende muziek.

In de christelijke muziek-scene zijn er de voorbije decennia een aantal spraakmakende artiesten overleden. De komende tijd wil ik af en toe een van hen in het voetlicht zetten. Vandaag te beginnen bij Larry Norman.

Larry was een aparte artiest en deed baanbrekend werk voor christelijke rockmuziek binnen en buiten de eigen gelederen. Hiervoor kreeg hij de verdienstelijke bijnaam “Vader van de christelijke rockmuziek.”

Larry Norman

Larry Norman

Op een bijzondere, eigentijdse manier betrok hij mensen van de straat bij zijn concerten. Hij nodigde ze vaak voor een concert uit, wanneer hij ze op straat tegenkwam. Hij maakte in de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw deel uit van de zogenaamde “Jesus People”, hippies die in Jezus geloofden, zeg maar.

Zijn lange haar en ruige muziek stond vele christenen destijds niet aan. Hij zag er echter een manier in, gewone mensen uit het dagelijks leven te interesseren voor een relatie met Jezus. Hij deed echt baanbrekend werk en had allerlei aparte uitspraken. Zo zegt hij in “Why should the devil have all the good music” onder andere: “Mensen snappen niet waarom ik lang haar heb, maar ik heb laten groeien om ruimte te maken voor mijn hersenen”. Kortom, hij weigerde te geloven dat je uiterlijk per definitie bepalend is voor je relatie met God.

Het mag dan zo zijn dat Larry’s dood niet de voorpagina haalde, maar zijn hele leven lang werd er -net als bij Michael Jackson- veel over hem geroddeld. Nu was ook zijn leven geen volmaakt leven, maar hij heeft altijd mensen verteld en laten zien dat God echt bestaat en heel veel van ons houdt. Geniet van deze amateur-opname op YouTube van juni 2007.

Als je meer over het leven van deze christen-artiest wilt weten kun je bijvoorbeeld beginnen op Wikipedia.

Hij sprak ook altijd zijn geloof uit, in het leven na de dood, bij God. In bijgaande video legt hij tevens uit hoe je in contact komt met God.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s