Mexicaanse griep in Australië (4)

Vaccin laat mogelijk nog maanden op zich wachten (bron: news.com.au / AAP)

Nog even geduld gevraagd. Foto: (cc) Ingmar op Flickr

Vaccin is in voorbereiding. Foto: (cc) Ingmar op Flickr

Australiërs moeten mogelijk nog maanden wachten totdat er een vaccin beschikbaar is tegen de Mexicaanse griep, zo heeft minister van Volksgezondheid Nicola Roxon gezegd.

Mevrouw Roxon zei dat de regering een vaccin beschikbaar stelt zodra het veilig en effectief is, maar een beslissing hieromtrent moet nog worden genomen.

“We zijn blij met het bericht dat we mogelijk niet hoeven te wachten op het afronden van de laboratoriumproeven, maar ik ben niet in een positie om de introductie van het vaccin voor het publiek aan te kondigen alvorens wij dat advies krijgen,” zo zei ze.

“Het duurt mogelijk nog een aantal weken, maar het kan ook nog een aantal maanden duren.”

Het vaccin wordt getest in het Royal Adelaide Ziekenhuis bij 240 gezonde volwassenen; de deelnemers aan de proef ontvangen twee inentingen met het vaccin met een tussenpose van drie weken.

Bloedproeven moeten de reactie van het immuunsysteem bepalen.

De mededeling van mevrouw Roxon kwam op hetzelfde moment dat gezondheidsautoriteiten aangekondigden dat opnieuw zes mensen met de Mexicaanse griep zijn overleden in New South Wales (NSW).

De dood van vijf mannen en een vrouw, in leeftijd varierend van eind 30 tot begin 70, brengt het totaal van aan Mexicaanse griep-gerelateerde sterfgevallen in NSW op 30.

De meest recente cijfers tonen tevens aan dat landelijk 77 mensen die positief hebben getest op het virus zijn gestorven, zo gaf een woordvoerder van Nicola Roxon te kennen.

Er liggen momenteel 422 mensen met het virus in het ziekenhuis in Australië, waarvan 117 op de intensive care, zo liet hij weten.

Advertenties

2 reacties op ‘Mexicaanse griep in Australië (4)

  1. In Nederland zijn de meest recente berichten weer wat minder paniekerig van toon. De Mexicaane griep zou nu niet ernstiger zijn dan de ‘gewone’ griep. Ik weet niet meer wat ik moet geloven. We zien het wel!

    • Wat we hier hebben gehoord is dat mensen ook overlijden aan gewone griep, het zou dus idd niet veel uitmaken vwb sterftegevallen vanwege de Mexicaanse griep. Vele zoniet alle mensen die eraan overlijden lijken andere onderliggende gezondheidsklachten te hebben. Maar dat is wat je in het nieuws hoort. Ik ben geen dokter dus ken de details ook niet. Het is hier overigens wel al winter, vandaar dat de gevallen hier bekeken worden als “test case” voor Europa en de VS. Over het algemeen merk je er op straat niks van hier, het leven gaat z’n gewone gang.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s