Wycliffe Bijbelvertalers probeert bij te blijven

Uit een recente studie in de VS blijkt dat de meeste christelijke bedieningen weinig weten over Social Networking of de bijbehorende applicaties die zorgen voor sociale interactie, zoals Facebook, Twitter, of blogs. Wycliffe Bijbelvertalers probeert op de hoogte te blijven, omdat het combineren van het Evangelie met sociale media veel nieuwe mogelijkheden kan opleveren voor de verbreiding van de Blijde Boodschap.

-Engelstalige Video over Wycliffe Bijbelvertalers-

“Wij hebben vanzelfsprekend een Facebook-pagina, en we houden die ook bij. Het is een manier om mensen die gebruik maken van Facebook op de hoogte te houden,” aldus Bob Creson van Wycliffe. Het helpt mensen geïnformeerd te blijven. Hoewel Creson zegt dat ze geen experts zijn, proberen ze de doelstellingen die zij hebben op een relevante manier over te brengen via sociale media. “We hebben nu een aantal mensen die ervoor zorgen dat we gericht blijven op deze zaak; zij doen onderzoek en helpen ons te begrijpen wat de beste manier is om het te gebruiken binnen onze eigen organisatie en om de visie van Wycliffe uit te dragen.”
Wycliffe blogt ook (in het Engels), maar voor Twitteraars kan bloggen lijken op een passieve vorm van communicatie. Twitter stelt gebruikers in staat om onmiddellijk “tweets” te sturen naar individuele gebruikers of al hun volgelingen. Tweets kunnen tevens direct worden bekeken op mobiele telefoons of online.

Creson zegt dat Twitter Wycliffe in staat stelt haar supporters up-to-date te houden met betrekking tot dagelijkse activiteiten en gebeurtenissen binnen de organisatie. Sociale netwerken kunnen tegemoet komen aan de wens van mensen om onmiddellijk nieuws en informatie te ontvangen over dingen die belangrijk voor hen zijn – ook voor diegenen die gepassioneerd zijn als het gaat om bijbelvertaling.

Een zorgpunt met betrekking tot de constante stroom van informatie die sociale netwerken bieden, is dat belangrijke informatie gemakkelijk onderdeel kan gaan vormen van het ‘gebabbel’. Creson zegt: “Het kan een beetje overweldigend zijn en ik denk dat dat zelfs regelmatig de reden is waarom mensen stoppen met twitteren. Ze zien de noodzaak ervan niet in, of ze nemen niet de tijd om de informatie te filteren.”

Creson bezocht een paar maanden geleden een zendings-echtpaar in een verafgelegen dorp in het noorden van Oeganda. Creson zegt dat hij zelfs daar vier balkjes op zijn mobiele telefoon kreeg en in staat was om zijn Facebook-update en tweets te versturen. Na afloop van de reis, krijgt Creson nog steeds een continu updates van het echtpaar, hij was pas in staat hen daadwerkelijk te helpen vanwege die verbinding. “Ik volg hen namelijk op Twitter, dus toen ik een tweet van hen kreeg, was ik in staat om dat onmiddellijk te melden aan een groep van ongeveer 300 mensen in Orlando, die samen waren gekomen in een kapel, en heb ik aangegeven dat deze zendelingen gebed nodig hadden voor bepaalde dingen. ”

Je kunt Wycliffe volgen (in het Engels) via Twitter of Facebook.

Bron: MNN

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s