Binnenkort start Girl Alert van JmeO

Gisteren kwam de Engelstalige website van Girl Alert online. Het is een nieuw initiatief van Jeugd met een Opdracht waarvoor binnenkort het startsein wordt gegeven, en de komende maanden zullen er artikelen komen te staan in verschillende christelijke bladen. Hieronder vind je het officiële bericht over dit nieuwe project dat we nu al een warm hart toedragen en een vliegende start toewensen!

Op 20 november, het 50 jarig jubileum van de Dag van de Kinderrechten zal Jeugd met een Opdracht een nieuw project onder de naam Girl Alert lanceren. Met dit nieuwe project willen we een stem geven aan en zijn voor meisjes. Een kwetsbare groep; 62 miljoen meisjes volgen geen onderwijs, 4 miljoen vrouwen en meisjes worden verhandeld voor prostitutie doeleinden en HIV verspreidt zich het snelste onder deze groep wereldwijd.

Met Girl Alert willen we een aanvulling zijn op de ruim 500 projecten die door Jeugd met een Opdracht ontwikkeld zijn voor meisjes en vrouwen en variëren van opvangcentra voor meisjes in Thailand die hun uitvlucht zoeken vanuit de seks industrie tot basisscholen die ontwikkeld zijn in India waar veel minder meisjes dan jongens de kans krijgen om naar de basisschool te gaan. Ons doel: de kennis die we door deze projecten opdoen, te delen en knelpunten aan te kaarten bij organisaties en instanties die beslissingen maken op een internationaal en politiek niveau.

Schoolklas in Mali. Foto: (cc) Curt Carnemark / World Bank

Schoolklas in Mali. Foto: (cc) Curt Carnemark / World Bank

Het eerste onderwerp dat we onder de aandacht willen brengen is de terughoudendheid van sommige gebieden om meisjes deel te laten nemen aan het onderwijs. Hiervoor hebben we contact gezocht met acht basisscholen in Tanzania, Zambia, Mali en India die worden gefaciliteerd door Jeugd met een Opdracht en zijn gevestigd in landen die met extra belangstelling worden gevolgd door de Verenigde Naties omdat statistieken uitwijzen dat 10 % minder meisjes dan jongens deel nemen aan het onderwijs.

website (in het Engels): Girl Alert

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s