Voorbereiden op verlof

Wellicht tot ziens in Nederland

Wellicht tot ziens in Nederland!

Ons verlof in Nederland zit eraan te komen. Over vier weken hopen we in Nederland te zijn en samen met de zendelingen van Zending en Gemeente een ontmoeting te hebben.

Je voorbereiden op zoiets is spannend, leuk en uitdagend. Ook zorgt de voorbereiding ervoor dat je stilstaat bij wat je doet, waarom je het doet, enzovoort.

Wij helpen dus bij de verspreiding van het Goede Nieuws dat God van mensen houdt, via de Korte Golf. HCJB doet dit werk alweer bijna 78 jaar. Hoewel Korte Golf-radio de meeste Nederlanders niet bekend in de oren klinkt zijn er afgelegen gebieden in de wereld, die zo aan hun nieuwsvoorziening komen. Volgens de UNESCO kunnen ongeveer een miljard mensen op deze planeet niet lezen en schrijven. Voor hen is radio de mogelijkheid geïnformeerd te blijven.

Korte Golf-radio bereikt afgelegen gebieden, en waar FM en Middengolf frequenties last hebben van bergen en niet verder komen dan respectievelijk ongeveer 50 km en 300 km, komt de Korte Golf overal. Het Korte Golf-signaal komt overal overheen, dit komt omdat Korte Golf gebruik maakt van de ionosfeer. Afhankelijk van de weersomstandigheden en seizoenen kan het zelfs voorkomen dat een Korte Golf-zender de hele wereld bereikt.

Nou, je merkt het al, ik ben er enthousiast over, dat wij het voorrecht hebben vanuit Australië een schakeltje te mogen vormen in het uitzenden van programma’s. Onze programma’s zijn naast verkondigend ook gericht op gezondheidszorg en het leren van Engels als tweede taal. Ook hebben we een programma wat zich richt op Australische popmuziek.

In ieder geval hebben we nog heel wat voor te bereiden voor we naar Nederland komen, maar we hopen vrienden, familie en bekenden te ontmoeten en bij te kunnen praten. Ook hopen we de kans te hebben te gast te zijn in een aantal radio-programma’s en interviews te kunnen geven aan kranten. We zullen zien hoe een en ander loopt.

Voor nu een hartelijke groet vanuit een -vandaag- regenachtig Melbourne.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s