Maak Firefox sneller

Goed alternatief voor Internet Explorer

Als je een breedband-internetverbinding hebt, zoals de meesten van ons, dan kun je je Firefox-browser eenvoudig sneller laten werken.

Je moet hier wel voor in de configuratie van Firefox duiken, dus voorzichtigheid is geboden omdat Firefox mogelijk niet (goed) meer werkt, als je de stappen niet precies opvolgt!

Door gebruik te maken van het zogenaamde “pipelining” kun je diverse elementen (zoals bijvoorbeeld foto’s) van websites gelijktijdig in laten laden, in plaats van een voor een (Firefox is zo voorgeprogrammeerd voor dialup-gebruikers).

Volg nauwkeurig de volgende stappen:

1. Type “about:config” in de adresbalk en druk op “enter”. Type “pipelining” in de filterbalk en verander zorgvuldig de volgende instellingen, door telkens de desbetreffende regel te dubbelklikken:

2. Stel “network.http.pipelining” in op “true”

3. Stel “network.http.pipelining.maxrequests” in op bijvoorbeeld 30. Dit laat Firefox tot 30 verschillende elementen van een website inladen op hetzelfde moment.

4. Stel “network.http.proxy.pipelining” in op “true”

5. Klik tevens ergens op de pagina van “about:config” en selecteer “New -> Integer”. Geef het als naam: “nglayout.initialpaint.delay” en zet de “value” op “0”. Deze waarde is de hoeveelheid tijd die de browser wacht voordat het informatie begint te verwerken die het ontvangt.

Ik heb het zelf uitgeprobeerd, en ik kon direkt het resultaat merken. Succes!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s