HCJB conferentie in Nederland

HCJB Nederland organiseert deze keer de conferentie

SCHOORL – Dit jaar wordt de Europa Conferentie van de HCJB voor de eerste keer in Nederland gehouden, van 3 tot en met 6 juni aanstaande.

De conferentie wordt in het Doopsgezinds Broederschapshuis in Schoorl gehouden. De christelijke radiozender HCJB, in Nederland beter bekend als ‘De Stem van de Andes’, had haar eerste uitzending op Eerste Kerstdag 1931 in Quito, Ecuador. Aanvankelijk zond men alleen uit in het Spaans en in het Engels. Sindsdien is het werk van deze zender uitgebreid tot een wereldwijd werk met uitzendingen in 124 talen, niet langer uitsluitend via de radio, maar ook via tv en internet.

In de loop der jaren ontstonden in heel veel landen zelfstandige HCJB-organisaties, ook in Europa. Zo werd de Stichting HCJB Nederland opgericht in het jaar 1979. “In Nederland maakt HCJB geen christelijke radioprogramma’s, zoals de andere HCJB-organisaties dat overal ter wereld doen”, zegt Jan Lensink, bestuurslid van de HCJB. “In ons land zijn bv. de EO en Groot Nieuws Radio juist opgericht om het Evangelie te verkondigen. Daarnaast verzorgen veel lokale omroepen goede christelijke programma’s. Daarom gebruikt HCJB Nederland het internet voor dit doel en geeft zij al vele jaren diverse edities van de Muurkrant uit via haar website http://www.muurkrant.org en via een gratis abonnement per e-mail.”

Sinds 1984 komen alle Europese HCJB – organisaties jaarlijks bijeen voor een HCJB Europa Conferentie. Vorig vierde men het 25-jarig jubileum van deze conferenties in Bodenrod, Duitsland. Het programma is dit jaar gevuld met Bijbelstudies, verslagen van het werk in de diverse landen, uitwisseling van ervaringen, ontmoetingen en tijden van gebed. Ook is er veel samenzang. De voertaal op de conferentie is Engels. Lensink: “De organisatie van HCJB Europa heeft de goede gewoonte om christenen in de landen, waarin men deze conferentie houdt, de gelegenheid te geven kennis te  maken met het werk van HCJB. Dit jaar worden dus Nederlanders uitgenodigd om een deel van deze bijeenkomst mee te maken.”

Meer informatie: www.muurkrant.org

Bron: Uitdaging

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s