Gospelzanger Dana Key overleden (1953-2010)

Gisteren ontdekte ik via Twitter dat gospelzanger Dana Key (56) op zondag 6 juni is overleden. Samen met Eddie DeGarmo, een schoolvriend, vormde hij het duo “DeGarmo & Key”.

Key, die problemen had met trombose, werd zondagavond om 8 uur naar het ziekenhuis gebracht omdat hij klaagde over pijn in zijn benen. Hij overleed rond 9:45 uur zondagavond, zo vertelde zijn dochter, Scottie Key.

Eddie DeGarmo zegt: “Nog maar een week geleden deden we samen een concert. Dana maakte het goed. Hij speelde en zong goed en genoot ervan. Dus dit is een enorme schok dat dit allemaal zo snel gebeurde.”

DeGarmo & Key hadden veel succes als christelijke rockartiesten. Dana’s verlangen en passie was dat mensen Jezus leerden kennen. Ik herinner me een optreden van het duo op het Flevofestival begin jaren 90, en Dana maakte als zanger duidelijk hoe belangrijk zijn relatie met Jezus voor hem was.

Gistermiddag heb ik de CDs van Dana Key en DeGarmo & Key in onze muziekbibliotheek bij HCJB weer eens gedraaid. Herinneringen, veel herinneringen! Waar is de tijd gebleven? Maar de muziek klinkt nog steeds prima. Duidelijke boodschap en nog steeds zo aktueel: Jezus is het waard om voor te leven en hij geeft ons leven zin, doel en toekomst. Daar willen wij voor gaan, ook in 2010. We hopen dat Dana’s familie en vrienden troost vinden in het feit dat Dana nu thuis bij zijn hemelse Vader is.

Bron: commercialappeal.com (In het Engels)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s