Nieuwe DRM zenders voor Australië en Maleisië

Korte Golf Antennes (cc) Mutrux (Flickr)

Nu HCJB Australië in afwachting is van een nieuwe Korte Golf zender die via de DRM-techniek digitaal kan uitzenden is het volgende bericht goed nieuws. Het lijkt erop dat meer en meer radiostations op de Korte Golf overgaan op digitale radio, wat het signaal sterk zal verbeteren.

Hier volgt het bericht van DRM.org van afgelopen vrijdag 11 juni 2010:

Broadcast Australië en Radio-Televisie Maleisië (RTM) hebben onlangs nieuwe DRM-ready korte golf zenders gekocht. Beide omroepen hebben gekozen voor hetzelfde state-of-the-art continentale model 418G-DRM voor deze upgrade.

Broadcast Australië heeft aan Continental Electronics gevraagd twee nieuwe DRM-ready 100 kilowatt zenders te leveren voor twee van haar korte golf stations. De aankoop vormt de eerste stap in het plan van Broadcast Australië om zijn mogelijkheden om via digitale korte golf uit te zenden uit te breiden voor haar hele zendernetwerk. De zenders van Broadcast Australië zullen zo in staat worden gesteld om de programmering in analoge en digitale AM (DRM) door te geven via beide stations in Tenant Creek en Shepparton. Beide nieuwe zenders van Broadcast Australia’s zullen naar verwachting rond september 2010 in de lucht en volledig operationeel zijn.

Radio-Televisie Maleisië heeft drie 100 kilowatt DRM-ready HF zenders van Continental besteld, samen met andere bijbehorende apparatuur die moeten worden geïnstalleerd in de RTM radiozender op Kajang. Het zal RTM in staat stellen uitzendingen in het digitale DRM-formaat verzorgen evenals de bekende analoge AM. De nieuwe HF zenders voor RTM werden eind mei verzonden door de CEC fabriek en zullen naar verwachting eind 2010 in de lucht en volledig operationeel zijn.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s