CD opgenomen in Dinka-taal

Van de week ben ik drie middagen aan het opnemen geweest met 4 Soedanese christenen van de Anglicaanse kerk. Als evangelisatie-middel hebben ze de Anglicaanse catechesatie (lees: Anglicaans godsdienstonderwijs) opgenomen op CD in de Dinka-taal.

Ook zongen ze vanmiddag drie prachtige hymns waaronder het bekende lied “Heilig, heilig, heilig” in de Dinka-taal. Dit alles zonder begeleiding en met gebruik van hun vingers op de studio-tafel voor het ritme! Prachtige acapella!

David, Mozes, Gerard, Peter en Abraham in de studio (foto: Dale Stagg)

Alle vier behoren deze voorgangers tot de Dinka bevolkingsgroep uit het zuiden van Soedan. Inmiddels zijn ze echter prima ingeburgerd in Australië en zijn allen betrokken bij plaatselijke Anglicaanse Dinka-kerken, hier in Melbourne.

Geweldig om te zien hoe onze studio’s in Melbourne steeds meer tot hun doel komen!

Advertenties

2 thoughts on “CD opgenomen in Dinka-taal

  1. Leuk, luitjes! Ik heb net gisteren “Wat is de Wat?” uitgelezen van Valentino Achak Deng, een verhaal over zijn vlucht uit Zuid-Soedan en zijn gang van vluchtelingenkamp naar vluchtelingenkamp (Ethiopië, Kenia).. een vluchtelingegang van jaren… Je huivert van de ervaringen van deze mensen. Maar voelt ook een zekere verantwoordelijkheid, die ik (nog) geen handen en voeten kan geven. De website van verteller Deng en schrijver Eggers vind je hier: http://valentinoachakdeng.org/ . Het boek is een aanrader en de site zeker de moeite waard. Deng kwam in Amerika terecht, maar de Sudanezen kennen een diaspora, dus van Australië kijk ik niet op. Goede zaak, daar!

    Groet,
    Rob

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s