Picnik: Bewerk je foto’s online

Inmiddels is het dus 2011. We hopen dat het goed voor je begonnen is. Dit jaar zal mobiel internet een verdere vlucht nemen en ook het gebruik van internet voor de opslag van onze gegevens in “the cloud”.

Bewerk je foto's online met Picnik! Foto: (cc) Vanessa Lynn; Flickr

Sinds 2004 kun je op internet je foto’s opslaan op Flickr, inmiddels is ook Picasa een bekend Google-platform voor je foto’s wat netjes integreert met je Google-account.

Het afgelopen jaar heb ik echter ontdekt dat er een handige manier is om je foto’s online te bewerken met Picnik. Het is een gratis dienst die je makkelijk kunt uitproberen en ook het aanmaken van een basis-account kost je niets. Je kunt zelfs je foto’s van onder andere Flickr en Facebook rechtstreeks uploaden in Picnik om ze te bewerken.

We hebben Picnik pas nog gebruikt om 4 foto’s op 1 foto te krijgen en vorig jaar hebben we het ook gebruikt voor onze kerstkaart, je kan namelijk ook effecten en tekst toevoegen aan foto’s.

Tip: Als je foto’s upload, zorg er dan wel voor dat ze niet groter zijn dan nodig en verklein ze zonodig vooraf, bijvoorbeeld via een gratis resize programma.

Deze blogs interesseren je wellicht ook:

Advertenties

2 reacties op ‘Picnik: Bewerk je foto’s online

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s