Contact met het thuisfront

Kaarten voor vrienden in Nederland (cc) Gerard's World, Flickr

Als zendeling ben je afhankelijk van God en de mensen die als vrienden om je heen staan, ook voor wat betreft je inkomen. Dit omdat de organisatie waarvoor je werkt je normaal gesproken niet kan betalen en vaak ook een percentage van je giften vraagt, om te kunnen functioneren.

Na ruim 14 jaar als fulltime zendeling, moet ik je eerlijk bekennen dat het werken aan je thuisfront niet gemakkelijk is. Vooral ook als je volledige dag opgaat aan werk voor de organisatie waarvoor je werkt.

Nu we bij Campus Crusade for Christ (bekend als Agapè in Nederland) aan de slag willen gaan bij de afdeling FamilyLife Australia, merk ik dat we niet zoveel tijd hebben besteed aan onze achterban de afgelopen jaren. Het mooie is dat we bij FamilyLife daar ook tijd voor krijgen, naast het helpen versterken van families via de radioprogramma’s en mensen in contact te brengen met de Here Jezus, wat uiteraard onze hoofdtaak wordt.

Als zendeling is het belangrijk dat je op verschillende manieren en continu je achterban, thuisfront en vrienden op de hoogte houdt van wat je zoal doet dan wel meemaakt. Wij doen dat vijf keer per jaar via een artikel / nieuwsbrief in het blad Zending en Gemeente. Sinds twee jaar versturen we ook een maandelijkse gebedsbrief via e-mail.

Nu we in de overgang zitten van de ene naar de andere organisatie zijn we ook onze adreslijst aan het bijwerken. Da’s een hele klus kan ik je vertellen. Gelukkig zijn er tegenwoordig prima manieren om mensen te bereiken, zoals Skype en email en tevens om adresgegevens te vinden, zoals bijvoorbeeld via telefoongids.nl

We hopen onze adres-administratie op orde te krijgen de komende tijd.

Groeten vanuit een bewolkt en regenachtig, maar gelukkig niet overstroomd Melbourne. We blijven bidden en leven op afstand mee met de mensen in Queensland en Brisbane, er worden reeds meer dan 90 mensen vermist en er zijn inmiddels tien doden te betreuren.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s