Nieuws: LightFM zoemt in op geloof

Er is alweer een maand voorbij, tijd om jullie opnieuw op de hoogte te brengen! Afgelopen maand ben ik met mijn baas Tim, naar een dag geweest voor Bloggers. Uiteraard was er veel aandacht voor sociale media zoals Facebook en Twitter.

Op deze blogger-dag hoorden we over het belang van vragen stellen, jezelf zijn en verhalen vertellen. Nu ik er zo over nadenk: Al deze kwaliteiten maakten deel uit van onze Here Jezus’ bediening hier op aarde.

In oktober hebben we opnieuw een fondswervingsactie gehouden, (dit doen we als radio twee keer per jaar). Dit jaar was het thema “geloof”. We hebben dit stukje bij beetje “uitgepakt” samen met onze luisteraars. Aan ‘t eind van de maand hebben voorgangers vragen beantwoordt van luisteraars, zoals: Hoe zorgde God ervoor dat Maria zwanger werd? Het antwoord kun je hier in het Engels horen…

Afgelopen donderdag zat Gerard ook achter de telefoon om de giften die binnenkwamen voor de radio te registreren. Een mevrouw die belde gaf aan zich vaar erg eenzaam en kwetsbaar te voelen. Haar moeder had het altijd over haar relatie met Jezus, iets waar ze nu zelf naar op zoek is. De radioprogramma’s van LightFM helpt haar hierbij, zoals ze aangaf. Ik heb haar ook aangeraden contact op te nemen met onze LightFM Careline – onze Nazorg-telefoon. We komen veel nood tegen in onze stad en de radio blijkt steeds opnieuw een effectief middel om mensen op God’s weg te brengen. We weten van verschillende mensen dat een bijbeltekst of een bemoedigend woord of lied via LightFM op de juiste tijd letterlijk hun leven heeft gered!

Ook via internet kregen we een aantal bemoedigende reactie, ik vroeg vorige week via Facebook aan LightFM-luisteraars om de volgende frase aan te vullen: Ik luister naar LightFM omdat…; hier een paar van de ruim 30 reacties:

…het me herinnert eraan dat God de focus hoort te zijn van alles wat ik doe, inclusief vwb het radiostation waar ik naar luister… en het is een fantastisch station!

…omdat ik in Adelaide woon en er hier geen goed station is!

…omdat het ‘goed’ is (op dezelfde manier als God de term ‘goed’ in Genesis gebruikt). Daarbij komt: iedereen is grappig, vermakelijk, door God geïnspireerd en God spreekt duidelijk door LightFM.

We maken het zelf gelukkig goed. ‘t Wordt hier langzaamaan weer zomer, en we zien hoe LightFM door God gebruikt wordt. Uiteraard zijn we als zendelingen in alles – ook financieel – van God afhankelijk, we worden dus niet door LightFM ondersteund of betaald. We zien hoe God telkens trouw is, maar ‘t is natuurlijk wel eens spannend. Maar sinds ik – deze maand 15 jaar geleden – naar Guatemala vertrok heeft God altijd in alles voorzien. Prijs de Heer!

Zoals we eerder al eens meldden heeft LightFM een muziek-mix van seculiere en christelijke muziek. Dit zorgt voor een prima balans om mensen te bereiken met het Goede Nieuws.

Vanuit de kerken in Melbourne is er natuurlijk best behoefte aan christelijke programma’s en christelijke en aanbiddingsmuziek. Nu we inmiddels over een digitale frequentie beschikken zijn we vanaf eind vorige week begonnen met test-uitzendingen van LightDigital, je kunt de website – die ook prima via de mobiel werkt – zelf hier bezoeken en luisteren naar de test-uitzendingen die we hebben tot we op 1 december aanstaande officieel gaan uitzenden.

Het is bijzonder dat bij LightFM er altijd wel iets gebeurd, dat houdt e.e.a. levendig. We hopen in de aankomende zomer zelf ook een aantal weken vakantie te hebben, meestal blijven we dan trouwens gewoon thuis, maar je komt dan wel tot jezelf (en hebben tegelijkertijd meer tijd voor elkaar 🙂 ).

We hopen dat jullie het ook goedmaken, we zijn dankbaar voor jullie betrokkenheid en trouwe gebeden en ondersteuning. Jullie maken een essentieel onderdeel uit van ons werk, we zouden het niet zonder jullie kunnen doen!

Lieve groeten van ons!

Gerard & Rebeca

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s