Gospelzanger Andrae Crouch (1942-2015)

Het was afgelopen week dat, terwijl de wereld keek naar de terreurakties in Frankrijk, dat een man van God thuisgehaald werd.

Ik heb het over gospelzanger Andrae Crouch, een man die over heel de wereld het Evangelie gebracht heeft door middel van eigengeschreven nummers als: ‘Soon And Very Soon’, ‘My Tribute (To God Be The Glory)’ en ‘Jesus Is The Answer’.

Verder heeft Andrae artiesten geholpen als Stevie Wonder, Elton John en Quincy Jones. Ook heeft hij een koor gedirigeerd voor het nummer ‘Man In The Mirror’ van Michael Jackson en arrangeerde hij muziek voor de Disney film ‘The Lion King’.

Het bijzondere verhaal over hoe Andrae op 9-jarige leeftijd piano leerde spelen verteld hij (in het Engels) in dit filmpje:

Bijzonder ook dat hij het lied ‘Jesus Is The Answer’ (zie eerste filmpje) schreef wat, ook nu aan het begin van 2015 heel aktueel is.

Welke problemen we ook meemaken, we mogen weten dat God, door Jezus bij ons is, als we Hem in ons hart toelaten. Hij wil ons vrede, liefde en vertrouwen voor de toekomst geven!

In Johannes 16:33 zegt Jezus: ‘In de wereld zult u het zwaar te verduren krijgen. Maar houd moed! Ik heb de wereld overwonnen.’

Een goede week gewenst!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s