Afscheid op afstand

Inmiddels wonen Rebeca en ik alweer bijna 20 jaar in het buitenland. Da’s vaak mooi, maar met regelmaat ook wel eens moeilijk.

In Prediker 3 in de Bijbel lezen we: ‘Voor alles bestaat een bepaalde tijd’ (vers 1). We hebben al heel wat van de tijden die in Prediker 3 genoemd worden meegemaakt.

De afgelopen jaren merken we dat, nu we duidelijk niet meer bij de jongeren horen, de generatie boven ons, langzaamaan wegvalt. En da’s best moeilijk als je zo ver van Nederland woont. Gelukkig kunnen we inmiddels via internet goed en goedkoop contact houden met Nederland, maar de gevoelens moeten we op afstand van onze familie en vrienden verwerken.

Daarbij is het soms voor mensen hier niet te begrijpen dat we ons werk voor de Heer in geloof op Hem doen, in de zin dat we voor 100% God vertrouwen voor ons inkomen (wat we uiteraard nodig hebben in een grote en dure stad als Melbourne).

Toch mogen we weten en ervaren we dat God voor ons zorgt, iedere dag opnieuw. We zijn dankbaar voor het mooie radiowerk waar we aan mee mogen werken. Ook zijn we enorm blij met de mensen in Nederland die achter ons staan. We zouden het niet zonder jullie kunnen en willen doen.

Maar het valt ons soms zwaar te zien hoe we op afstand zien hoe mensen om ons heen wegvallen. Gelukkig weten we van velen van hen dat ze hun vertrouwen op God stellen, en bij Hem zijn kracht halen.

Uiteraard mogen we hier in Melbourne ook genieten van al het mooie en goede wat God geeft, en dat doen we dan ook. Het is een prachtige multiculturele stad, die we alweer bijna 10 jaar lang ons thuis mogen noemen – een voorrecht!

De Prediker spoort ons ook aan om van het leven te genieten, wij hier ‘Down Under’ en jullie in Nederland: in vers 22 van Prediker 3 in de Bijbel lezen we ten slotte: ‘Ik kwam erachter dat er voor een mens niets beters bestaat dan vreugde te scheppen in zijn werk, want daarom is hij hier. Niemand kan hem opnieuw tot leven brengen om te genieten van wat in de toekomst ligt; daarom moet hij er nu van genieten.

Het ga jullie goed in de aankomende vakantieperiode, vertrouw op God en geniet van wat Hij je geeft!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s